fbpx
+31644440065 info@marktvizier.nl

Wat wil je online bereiken? Ik denk graag me je mee

Online marketing advies

Hoe wordt mijn bedrijf online succesvol? Online succes begint bij het formuleren van een sterke online marketing strategie.
En een goede strategie begint bij het bepalen van jouw online ambities, jouw doelstellingen, het in kaart brengen van je potentiele klanten en het opstellen van een duidelijk actieplan.  Heb je het idee dat je op de juiste weg bent, maar besef je tegelijkertijd dat een frisse blik ook niet verkeerd hoeft te zijn?  Heb je behoefte aan meer kennis op het gebied van online marketing?  Ik denk graag met je mee.

Online marketing advies op maat

online marketing adviesMijn naam is Inge de Munnik, ik ben online marketing specialist en strategisch marketeer en ben fulltime online actiefs sinds 2000. Ik ruilde mijn vaste baan in als docent marketing aan een HBO instelling voor een onzeker bestaan als internet ondernemer. Ik begon in 2000 de allereerste online parfumerie van Nederland, met online geuradvies, en ontwikkelde (en verkocht) daarna nog een aantal online concepten. Met ruim 20 jaar aan ervaring op het gebied van marketing, strategie en ondernemerschap help ik nu ondernemers met een praktisch online marketing advies op maat.

Waar kun je online marketing advies voor gebruiken?

Ik zie in de praktijk dat veel bedrijven een mooie website maken, en het daar dan bij laten. Ze hebben geen online marketing strategie. Ik kan me dat ook voorstellen, want soms zie je door alle ontwikkelingen in zoekmachine optimalisatie (SEO), social media gebruik en andere hypes in online marketing is het lastig om steeds op de hoogte te zijn.  

Als er geen online marketingstrategie is vastgesteld en je zomaar wat doet (of helemaal niets doet), dan kost je website geld in plaats van dat deze geld oplevert. Datzelfde geldt voor een social media campagne . Zonder gericht plan is het tijdverspilling. Daarom is het belangrijk dat we vooraf heldere en haalbare doelen stellen, een online marketing plan en gericht op resultaat gaan koersen. 

Het bepalen van goede doelen blijkt in de praktijk vaak erg lastig. Ik hoor vaak “Wij willen op 1 staan in de zoekresultaten van Google” of  “Wij willen zoveel mogelijk verkopen tegen zo laag mogelijke kosten”. Dit zijn geen echte doelstellingen, maar meer ambities (en vaak té ambitieus).

Een online marketing strategie is onmisbaar om  een duidelijke richting en houvast te geven aan je online activiteiten en om resultaten meetbaar te maken.  Je wil leads genereren, meer bezoekers op je website,   een contentstrategie of een online campagne die resultaat oplevert. Ik help je met de opzet van je online strategie en de implementatie hiervan op je website.

Het hebben van één of meer heldere doelstellingen geeft aan waar het bedrijf staat en waar het naar toe wil. Ook naar buiten toe is dit goed te communiceren. Een webbouwer, vormgever, SEO specialist of iemand anders die jouw bedrijf gaat ondersteunen, weet hierdoor bijvoorbeeld goed waar ze naartoe moeten werken. Zonder heldere doelstelling is dit voor niemand duidelijk en blijft het gissen of het nou wel of niet goed gaat. 

Online marketing advies in de praktijk

Dit is wat we in de praktijk vaak tegen komen en hoe we dat oplossen.

  Online marketing in de praktijk Onze visie op online marketing
Strategie Geen duidelijke koers Doelen vaststellen en meedenken
Website Niet up to date Up to date maken en houden
  Niet altijd responsive Responsive, laadtijd bekijken
  Geen duidelijke navigatie Kennis van de informatiebehoefte van de klant
Content Stockphoto’s Goede zoekwoorden vaststellen
  Slechte teksten Unieke teksten, website optimalisatie
    Authentieke foto’s
    Authentieke video’s
Social Media Actief op veel platformen Keuze maken in social media
  Af en toe een update Regelmatige updates
  Vooral zenden, niet reageren Wederzijdse communicatie
Advertising Adwords campagnes Social media campagnes
    Creatief | branding | gericht op gebruiker
Totaal resultaat Niet, ik doe maar wat Meetbare resultaten

 

Online marketing advies nodig?

Online resultaat halen is in mijn visie het resultaat van co-creatie: online marketing en de business samen. Daarom wil ik altijd eerst wat meer weten over jouw business, jouw huidige online positie en de ambities die je hebt. Vervolgens leg ik graag in een begrijpelijke taal uit of en op welke manier online marketing voor jouw bedrijf ingezet kan worden. 

Ik denk met je mee en help je graag verder met mijn online marketing advies. op maat. Ik weet op welke manier ik jouw potentiële klanten online kan bereiken en aanspreken.  Ik ben betrokken, creatief en het geeft ook mij veel voldoening we online de resultaten behalen die jij voor ogen hebt. Ik werk graag samen met ondernemers van het MKB (3 tot 50 FTE) en kan bewezen resultaten laten zien in diverse branches.

Vul de QuickScan in, ik overleg graag met je wat jouw wensen zijn en wat ik voor je kan betekenen. Of neem gerust vrijblijvend contact met mij op.