Website optimalisatie | Meer rendement uit je website

Website optimalisatie is het totaal van processen dat ervoor zorgt dat een website gaat bijdragen aan jouw bedrijfsdoelstellingen.  Dat je website iets gaat opleveren in plaats van dat deze alleen maar geld kost.

De eerste stap hierin is ervoor zorgen dat je online vindbaar bent zodat je meer bezoekers naar je website komen. Maar als mensen eenmaal op je website zijn wil je ook dat ze converteren, dat ze contact met je opnemen of iets downloaden. De gebruikersvriendelijkheid van je website speelt hierin een grote rol. Dus optimaliseer je website niet alleen voor de zoekmachines, maar ook voor je bezoekers!

Verhoog je vindbaarheid met zoekmachine optimalisatie

De klanten aantrekken die bij je passen, meer organische bezoekers naar je website: voor een goede vindbaarheid is zoekmachine optimalisatie een belangrijk middel.  Voor het verbeteren van de organische vindbaarheid hanteren we een integrale aanpak, omdat veel aspecten met elkaar samenhangen.  De aanpak is op maat en dus per website verschillend.

Gebruiksvriendelijkheid zorgt voor meer conversie

Op een website betekent conversie dat een bezoeker op één van je website pagina’s een gewenste actie onderneemt.  Enkele voorbeelden van conversies

  • een informatie aanvraag
  • een contact aanvraag
  • inschrijving voor een nieuwsbrief
  • een download van een White paper
  • iets kopen

Je zou een conversie ook kunnen omschrijven als het behalen van het doel dat je voor een bepaalde pagina voor ogen hebt. 

Als je enkel een website gaat verbeteren voor Google, dan zullen bezoekers en potentiële klanten niet geconverteerd worden als je website niet gebruiksvriendelijk is. Zodra iemand op een website komt wil deze persoon direct zien er allemaal op de website gedaan kan worden.  Hij/ zij moet op de website snel de informatie vinden waar hij naar op zoek is. Hierbij is het vooral van belang dat de website op een heldere manier ingericht is. 

Conversie optimalisatie is niet voor iedere website hetzelfde.  Voordat je een pagina maakt, is het altijd belangrijk om het doel vast te stellen. Met een duidelijk doel ben je in staat om je pagina’s te blijven verbeteren. 

We helpen je graag met website optimalisatie.

Hoe kunnen we de sterke punten van jouw producten en/of dienstverlening online vindbaar maken en waar liggen de kansen op websiteniveau? Wat is jouw propositie?

We bepalen welke zoekwoorden relevant en interessant zijn voor jouw potentiële klanten. Hoeveel zoekvolume zit er op de interessante zoekthema’s en welke zoekthema’s zullen ook daadwerkelijk leiden tot meer conversie? 

Gratis marketing advies

Uit ervaring weet ik dat een eerste kennismaking, inclusief een korte inventarisatie van je vraagstelling, veel inzicht kan geven in mogelijk te behalen resultaten, een plan van aanpak en ondersteuning die ik daarbij zou kunnen geven. Vraag een gratis QuickScan aan en ontvang een vrijblijvend advies over de inzet van (online) marketing voor jouw bedrijf.