Een sterke marktpositie als basis voor (online) succes 

Om te kunnen groeien heb je meer nodig dan een goede vindbaarheid of een hoge positie in de zoekresultaten van Google. Ik ben er van overtuigd dat een onderscheidende marktpositie het fundament is om zowel offline als online succesvol te zijn.

De marktpositie is de plaats die je als bedrijf inneemt in de markt. Het is belangrijk om te weten waar je als bedrijf staat. Wat heb jij als bedrijf te bieden aan producten en diensten? Wat doe jij anders of beter dan jouw concurrenten? Wat zijn kansen en bedreigingen in de markt waarin je actief bent? 

Wat is je huidige marktpositie?

online marketing bepalen marktpositieAls je aan de slag gaat met online marketing is het belangrijk om te starten vanuit je huidige marktpositie.  Daarom vind ik het belangrijk om me te verdiepen in jouw business. Eerst het vizier op jouw markt richten en je huidige marktpositie in kaart brengen. 

  • Wat doe je nu aan sales en marketing en welke positie heeft online marketing hierin?
  • Wie zijn je potentiele klanten?
  • Wat doet jouw concurrentie?
    Offline en online?
  • Welke (online) marketing activiteiten vinden er nu plaats en loopt dat goed?

Vervolgens kijken we of we dit kunnen vertalen naar een succesvolle online marketing aanpak.

Wat kunnen we aan jouw huidige website verbeteren?

Om te kijken of en in welke mate je huidige website in staat is om via google / zoekmachines kwalitatieve bezoekers te genereren  kunnen we een website-analyse of zoekwoorden onderzoek voor je uitvoeren.  

Marktpositie versterken en ook online verder groeien

Als de huidige  marktpositie en de mogelijkheden van de huidige website in kaart zijn gebracht kun je gaan kijken naar de toekomst. Wat zijn je ambities en online marketing doelstellingen

Met een out of the box mindset en een pioniersgeest vorm ik de brug tussen een traditionele marktbenadering en online gaan met resultaat:  meer naamsbekendheid, beter vindbaar op internet, meer contactaanvragen en / of leads.

Online marketing strategie en implementatie – Hands on

Als marketing sidekick ondersteun ik ambitieuze bedrijven met een ‘denken en doen’ marketing totaalaanpak bij het verbeteren van hun marktpositie. Ik inspireer je graag en help je om (online) de potentiële klanten aan te trekken die bij jouw bedrijf passen zodat je verder kunt groeien.

marketing strategie en implementatieIk weet hoe ik jouw doelgroep online kan bereiken en beïnvloeden. Ik ontzorg bedrijven op het gebied van online marketing, ik ben jouw spin in het web richting andere marketingspecialisten als vormgevers,
webdesigners, tekstschrijvers of SEO specialisten. Daarnaast verzamel of schrijf ik content, weet ik hoe jouw website beter vindbaar kan maken op internet en hoe ik jouw boodschap over moet brengen op social media zoals LinkedIn.

Voordelen:

Online marketing specialist en strategisch marketeer met ruim 20 jaar aan ervaring op het gebied van marketing en exploitatie van websites.

  • Structurele (meetbare) groei als graadmeter voor succes
  • Resultaatgerichte totaal aanpak: als online marketing sidekick onderneem ik graag met je mee.  Ik houd je een spiegel voor, stel kritische vragen en benoem pijnpunten. Samen gaan we op zoek naar creatieve en praktische oplossingen.
  • Bekijk hier de klanten die al profiteerden van mijn  kennis en ervaring.