Met social media marketing bedoelen we alle marketing activiteiten die door een bedrijf op p één of meerde social media kanalen worden uitgevoerd.  

Voor bedrijven zijn social media kanalen waar je het je het gesprek kunt aangaan met jouw doelgroep, volgers en klanten.  Je kunt social media actief inzetten om je naamsbekendheid te vergroten of de betrokkenheid bij jouw bedrijf te stimuleren.  Dat kan door te reageren op berichten van anderen die op social media geplaatst worden. Of je kunt zelf berichten gaan plaatsen. Hoe en waar je dat het beste kunt doen hangt af van je. doelgroep, branche en doel.

Social media bedrijfspagina’s

Social media marketing begint met het aanmaken van bedrijfspagina’s en profielen op social media kanalen die interessant zijn voor jouw bedrijf en waar jij je potentiële klanten zo effectief mogelijk kunt bereiken.  Aan de hand van je doelen en je doelgroep kies je deze kanalen. Wij richten deze bedrijfspagina’s voor je in.

Social media posts

De meest voor de hand liggende vorm van social media marketing is natuurlijk het posten van berichten.  Je deelt berichten om mensen iets te leren of om ze te inspireren en vermaken. Door aanwezig te zijn op social media kun je bedrijf bekender te maken en mensen laten weten waar jouw bedrijf voor staat en vertrouwen winnen. Interactie is het belangrijkste doel. social media is de perfecte plek om de vinger aan de pols te houden.   Door op een doordachte manier te posten en te delen kun je met social media marketing doelen bereiken, zoals meer verkeer naar je website en meer verkoop.  Wij creëren social media posts (tekst, beeld, video) en plaatsen ze op social media kanalen via jouw bedrijfspagina.

Daarnaast bekijken we de statistieken van jouw social media posts, zodat we kunnen zien wat wel voor of niet voor je werkt.

Social media Adverteren

Bijna elk platform bied je de mogelijkheid om je bericht extra zichtbaar te maken bij een specifieke doelgroep. Adverteren is een hele andere tak van sport dan ‘organische’ marketing. Een combinatie van beide vormen levert vaak het meeste effect op.