Je bekijkt nu Een mooie website maar geen nieuwe klanten

Een mooie website maar geen nieuwe klanten

Een mooie website…. maar geen nieuwe klanten

Je hebt een hele mooie website laten maken, maar het levert je weinig nieuwe bezoekers of leads  op. Hoe komt dat? Natuurlijk moet je website er mooi en verzorgd uitzien, maar heb je met je website ook duidelijke doelstelllingen voor ogen? Wat wil je bereiken met je website?  Of informeert jouw website alleen de bezoekers over jouw producten en diensten, maar haal je er geen afspraken of verkopen uit?

Jouw positie in Google

Steeds meer mensen beginnen hun zoektocht online. Daarom is het belangrijk dat jij met je bedrijf hoog in de zoekresultaten verschijnt op de voor jouw doelgroep relevante zoektermen. Met welke zoekopdrachten wil je gevonden worden? Wat is je verzorgingsgebied? Lokaal of regionaal? En wie  zijn je belangrijkste concurrenten? Waar sta jij in Google? Dat geldt ook voor een webwinkel. Op welke producten wil jij gevonden worden? En waar sta jij dan in Google?

Hoe betrouwbaar ben jij?

Als jouw website verschijnt in de zoekresultaten van Google, dan willen consumenten graag weten of ze te maken hebben met een betrouwbaar bedrijf. Ze kopen niet graag bij een onbekende webshop. Door middel van een aantal simpele manieren kun je sneller vertrouwen winnen:

  1. Zorg ervoor dat je adres en je telefoonnummer altijd goed zichtbaar zijn op de website
  2. Als je bent aangesloten bij een brancheorganisaties, zet dan de logo’s van deze organisaties op jouw website
  3. Zet foto’s van je bedrijf op je website (binnen en buitenkant) en het liefst ook foto’s van de mensen die in jouw bedrijf werken
  4. Vraag aan klanten of ze willen vertellen waarom ze bij jou klant zijn geworden en zet dat op je website
  5. Heeft jouw website een SSL-certificaat? Dit is nodig om door Google als een veilige website gezien te worden.
    .

Gebruiksvriendelijk

Als iemand op zoek is naar de oplossing van een bepaald probleem dan wil hij of zij dat zo snel mogelijk vinden. Daarom is de gebruikersvriendelijkheid van een website (usability) veel belangrijk dan hoe mooi het eruit ziet. Niemand zal de website van Marktplaats mooi vinden, maar hij is wel functioneel. Hoe zit dat op jouw website? Kan de bezoeker daar snel vinden waar hij naar op zoek is? Heb je de content er op staan waar jouw potentiele klant naar op zoek is? Hoe ziet jouw navigatie eruit?

Technische eisen

Omdat mensen steeds vaker hun mobiele telefoon gebruiken voor het zoeken op internet moet jouw website zelfs op zo’n klein schermpje goed te lezen zijn. Dit heet een ‘responsive’ website. De websitebouwer zorgt er dan voor dat jouw website zowel op desktops, tablets en mobiel goed gepresenteerd wordt. Daarnaast moet je website een korte laadtijd hebben en is het belangrijk dat bijvoorbeeld Google Analytics goed geinstalleerd wordt.

Hoe staat het met jouw mooie website?

Heb jij ook zo’n mooie website laten maken maar heb je het idee dat je nog niet uithaalt wat er in zit? Vul dan de quickscan in
Ik bekijk jouw website en kom snel daarna met een vrijblijvend advies om je website te verbeteren. Een advies op maat, want ieder bedrijf en iedere webshop is anders.

Het gaat er niet om dat je een mooie website hebt, maar een website die resultaat oplevert. We weten hoe dat werkt, we hebben de afgelopen jaren veel websites ontwikkeld en geoptimaliseerd. Niet alleen voor klanten, we verzorgden ook de marketing voor eigen websites. Die kennis en ervaring zetten we graag voor je in. Bekijk onze marketing aanpak of neem contact met ons op.