merkbekendheid 2

Merkbekendheid vergroten

Hoe kun je ook online je merkbekendheid vergroten?  Als jouw doelgroep online het koopproces in gaat dan moet jouw product of dienst al in hun gedachten zitten. Door middel van een goede online marketing strategie kun je ervoor zorgen dat jouw product of dienst bekend en onthouden wordt door jouw doelgroep. Je kunt je merkbekendheid vergroten met behulp van een social media campagne of door online zichtbaar te worden in de zoekresultaten van Google (SEO).

Merkbekendheid vergroten met social media campagnes

Bijna ieder bedrijf of merk heeft zijn eigen social media-accounts. En als je met je product of dienst wil opvallen dan ben je niet de enige. Je geeft richting aan je merk door het formuleren van een missie, belofte en waarde propositie. Met onze kennis en ervaring zorgen wij ervoor dat jouw bedrijf of merk ook succesvol wordt geladen op social media. Zo wordt jouw merkbekendheid ook online vergroot. Bekijk onze cases over het boosten van de verkoop voor vouwboten of  het promoten van een B2B evenement.

Wij zorgen voor consistentie, duidelijkheid, standvastigheid, zichtbaarheid en authenticiteit.

 1.  Huisstijl en merkbeleving:
  In samenwerking met artdirectors en vormgevers ontwikkelen wij een eenduidige huisstijl en/of merkbeleving voor de verschillende social media kanalen.
 2. Doelstelling van de campagne vaststellen
  Voor een succesvolle social media campagne is het vaststellen van doelen van essentieel belang. Wil je je merkbekendheid vergroten? Op welke manier? Zodra we de doelen samen hebben vastgesteld kunnen we de campagne specifieker opzetten en de effectiviteit van de campagne beter meten.
 3. Keuze Social Media Kanaal
  Welke social media gaan we inzetten? Facebook? LinkedIn? Youtube? Twitter? Instagram? Om de beste respons te krijgen op je campagne moet je weten welk kanaal het beste aansluit bij je doelgroep. Ook ontwikkelen we relevante content voor deze campagnes zoals prikkelende teksten, afbeeldingen of video’s. Wij zorgen ervoor dat de content aansluit bij het medium dat je gebruikt. Een video kan goed gecombineerd worden met bijvoorbeeld Youtube of Facebook, Instagram kun je beter inzetten voor het creëren van “belevingen” of branding.
 4.  Evaluatie
  Levert de campagne op waar je op had gehoopt? We evalueren de campagne aan de hand van vooraf vastgestelde doelstellingen. Door meten, weten en verbeteren verhogen we het succes van toekomstige campagnes.

Wij adviseren je graag over de mogelijkheden om via social media je merkbekendheid te vergroten. Vraag vrijblijvend een quickscan aan.

Merkbekendheid vergroten via zoekmachinemarketing (SEO)

Kruip eens in de gedachten van een potentiële klant die op zoek is naar de oplossing voor een bepaald probleem of op zoek is naar een specifiek product of dienst. Eerst gaat men even googelen. Als jouw bedrijf, product of dienst hoog in de Google zoekresultaten staat op relevante zoektermen, dan zal de potentiële klant jou constant tegenkomen tijdens de Google zoektocht. Hoe vaker jouw bedrijf, product of dienst naar boven komt in de zoekresultaten, des te meer betrouwbaarheid je uitstraalt en des te sneller je in de gedachten van de potentiële klant blijft hangen. Wat kun je doen als je online vaker hoog in de zoekmachine resultaten wil verschijnen?

 1. De basis is een goede website. Een website die professioneel is gemaakt, is technisch zodanig opgebouwd dat Google deze goed kan lezen en indexeren. De website is goed gestructureerd en eenvoudig te navigeren voor optimaal gebruiksgemak. Tevens is de uitstraling van belang (huisstijl en merkbeleving).
 2.  Jouw website dient natuurlijk goed gevonden te worden. Door relevante zoekwoorden op de juiste wijze in jouw website te verwerken, zullen zoekmachines jou hoger waarderen op deze termen. Googelende mensen zullen jouw merk vaker tegenkomen en dat zal jouw merkbekendheid vergroten.

Je kunt op zoekwoorden adverteren in Google. Zo betaal je om bovenaan in Google te staan.

Wij adviseren je graag over de mogelijkheden om via zoekmachines jouw merkbekendheid te vergroten. Vraag vrijblijvend een quickscan aan.