externe marktanalyse

Externe marktanalyse

De wereld om ons heen verandert snel, denk aan nieuwe technologieën,  nieuwe producten en nieuwe bedrijfsmodellen, Helaas heb je als bedrijf daar weinig invloed op, maar je kunt wel rekening houden met deze niet te controleren factoren. Een voorbeeld: het is tegenwoordig steeds hipper om vegan te zijn. Hamburgerketen McDonald’s zag deze trend in de voedingsbranche aankomen en is een proef  gestart met een vegan hamburger, genaamd de McVegan. De burger ziet eruit als een normale hamburger, maar de McVegan bestaat voor 100% uit plantaardige onderdelen. Op deze manier wordt ook tegemoet gekomen aan de wensen van vegetarische klanten.  Dat had je tien jaar terug niet kunnen bedenken.

Wat gebeurt er in jouw markt?

Houdt jouw bedrijf de ontwikkelingen in de markt bij of laat je kansen liggen? Als je inzicht hebt in wat er de externe bedrijfsomgeving gebeurt dan kun je voorkomen dat jouw bedrijf voor verrassingen komt te staan of dat je kansen te laat ontdekt.

Investeer daarom in diepgaander onderzoek in jouw specifieke markt en kijk gedetailleerd naar de trends en ontwikkelingen in jouw markt. Met een strategische visie op de externe omgeving van jouw bedrijf kun je een eigen visie ontwikkelen en op tijd inspelen op kansen en bedreigingen. Vervolgens pas je daar jouw marketing strategie op aan.

Wil jij een betaalbare frisse blik op de trends en ontwikkelingen in de markt of niche waarin jij actief bent?  Voor de externe marktanalyse maken we niet alleen gebruik van publiek toegankelijke externe bronnen (trendrapporten, statistieken) maar we ook slim van de mogelijkheden die Google producten bieden voor het verzamelen en analyseren van ontwikkelingen en trends. Dat scheelt in de kosten.

Hulp nodig bij een externe marktanalyse?

Van welke specifieke markt of marktsegment wil jij alles weten?  Vul dit formulier in of mail info@marktvizier.nl. Geef aan van welke markt of marktsegment je de nieuwste trends en ontwikkelingen wil weten en aan aan welke bedrijfsactiviteiten je denkt. Ik neem dan zo snel mogelijk contact met je op om te bespreken wat ik voor je kan betekenen. Uiteraard wordt alle verstrekte informatie vertrouwelijk behandeld.