Kingspan

B2B leads voor een nieuwe B2B business in Nederland

Kingspan introduceerde in 2017 een nieuwe productietechnologie in Nederland: shape moulding. Op basis van het recyclebare EPS en EPP kan Kingspan Moulding bijna alle producten maken in verschillende vormen, soorten en maten.  De materialen EPS en EPP hebben verschillende eigenschappen die voordelen kunnen bieden ten opzichte van het gebruik van andere materialen: licht, isolerend, sterk, beschermend en bovendien goed te recyclen.  Samen met haar klanten ontwikkelt, test en produceert Kingspan Moulding maatwerkoplossingen. De oplossingen zijn niet alleen geschikt voor de bouwbranche, maar kunnen ook worden gebruikt in de HVAC-. farmacie- en foodbranche. Met shape moulding heeft de klant een hoge mate van vormvrijheid.

Doelstelling

Ontwikkel een website die leads genereert voor de verschillende doelgroepen van  Kingspan Shape Moulding in Nederland.

Doelgroep (B2B)

Bedrijven, ondernemers en professionals in de bouw, farmacie, food of HVAC.

Opdrachtgever

Kingspan Unidek

Onze aanpak: B2B leads genereren via de website

Vanaf 1 oktober 2018 werd ik verantwoordelijk voor de propositie, online marketing strategie en de realisatie van de website van de moulding activiteiten. De doelstelling was is het introduceren van Shape moulding op de Nederlandse markt en het ontwikkelen van een website met als doelstelling lead generatie.  Daarnaast moesten de nieuwe activiteiten passen binnen de corporate branding van Kingspan.

Het resultaat is te zien op www.kingspanmoulding.nl, Always shaping solutions. Na de introductie van de website (augustus 2019) kwamen al snel de eerste leads binnen en met sommige klanten werd snel daarna het de productontwikkeling opgestart.