20231014174709_IMG_9829

Doelstelling

Begin januari 2023 ben ik, als gevolg van een complicatie in een operatie, volledig blind geworden. Dit is iets waar je als ziend persoon totaal geen rekening mee gehouden hebt. Enkele weken na de operatie besefte ik dat mijn daginvulling ingrijpend zou veranderen als gevolg van mijn blindheid.  Ik werk al jaren als strategisch online marketeer, maar wat is er nog mogelijk als je niets meer kunt zien? Alhoewel ik geen visus meer heb, heb ik nog wel een visie.

Mijn visuele beperking verandert gelukkig niets aan de persoon die ik ben, mijn vaardigheden en persoonlijke eigenschappen. Ik ben sinds 2000 fulltime actief op internet. Zie ook: https://www.linkedin.com/in/ingedemunnik/

Mogelijkheden zien

Vanuit die ervaring ben ik na gaan denken over mijn mogelijkheden om weer nieuwe uitdagingen te vinden. Daarnaast ben ik op zoek naar mogelijkheden om mijn leven weer leuk en onafhankelijk te maken. Ik ben overtuigd van de kracht van nieuwe technologieën en apps. Deze kracht in combinatie met deskundige zorg en begeleiding, kan blinden en slechtzienden helpen en inspireren om een goed en zelfstandig leven te leiden. Met dit doel ga ik op ontdekkingstocht. Deze ontdekkingstocht wil ik delen op een online platform dat ik zelfstandig beheer: https://blindfluencers.nl . .

Opdrachtgever: Marktvizier eigen beheer

Doelgroep

Blinden, slechtzienden, familie, vrienden en mantelzorgers

Onze aanpak

Het opzetten en beheren van dit platform, biedt mij allerlei mogelijkheden. Ik leer zo praktisch mogelijk allerlei vaardigheden die ik als blinde nodig heb. Computers bedienen, digitaal communiceren en zelfs content creëren. Maar het biedt ook mogelijkheden om anderen te inspireren. Ik wil laten zien dat door je zelf aan te passen, bijna alles mogelijk is. Met een beetje veerkracht en creativiteit kan je veel bereiken, ook als je blind of slechtziend bent

Ik wil gaan bloggen over uitdagingen in het dagelijkse leven, tips delen over die uitdagingen en uitzoeken welke hulpmiddelen er zijn om goed te kunnen functioneren. Onderwerpen die aan bod komen zijn mijn eigen ervaringen, (technologische) hulpmiddelen, zelfredzaamheid, relevante informatie voor familie en mantelzorgers, activiteiten en uitstapjes voor blinde en slechtziende mensen.