Waarom Facebook marketing inzetten?

Denk je dat je door het plaatsen van berichten op Facebook direct klanten binnen kunt halen? Helaas is dat niet het geval, was het maar waar.  Net zoals in het echte leven is het online ook zo dat een persoon je eerst moet kennen, dan leuk vinden, dan vertrouwen en dan pas iets koopt. Facebook is er niet om direct omzet te genereren, maar om een relatie op te bouwen en interesse te wekken bij potentiële klanten. Door regelmatig te posten probeer je een positieve positie te creëren in het hoofd van de potentiële klant.  Pas als er voldoende vertrouwen is zullen potentiële kopers klant worden.

Facebook staat erom bekend dat regelmatig functies en algoritmen verandert. Facebook kan erg complex zijn, maar als online marketing specialist weten wij hoe we Facebook kunnen inzetten om een bedrijf of producten te promoten.  We kennen de weg, we hebben speciale tools en we kunnen goed data interpreteren.  Door met ons samen te werken zul je meer rendement halen op het gebied van content marketing, betrokkenheid van jouw doelgroep bij jouw bedrijf en bij het adverteren op Facebook.

Omzet genereren met Facebook Adverteren

Er zijn goeroes die beweren dat dat ze meteen x euro omzet gerealiseerd heeft met een Facebook campagne. Dat kan best waar zijn, maar die goeroe heeft er al veel tijd en geld in gestopt om een groot aantal en betrokken volgers (fans) op te bouwen. Hierdoor is er al een relatie en vertrouwen met zijn of haar potentiële klanten waardoor deze eerder bereid zijn om te kopen.

Als jij nog geen groot aantal volgers en fans hebt dan is het niet reëel om dergelijke resultaten ook voor jezelf te verachten. In dat geval kun je beter beginnen bij het begin en gaan werken aan je naamsbekendheid en je imago als expert op jouw vakgebied.

Facebook Adverteren uitbesteden

Als je besluit om je werkzaamheden voor Facebook adverteren uit te besteden, dan betaal je naast de kosten van het adverteren zelf ook een vergoeding voor de uren van degene die het werk voor je doet. Dat kan een virtueel assistent zijn, een kennis of een Facebook specialist. Advertenties in het advertentiesysteem kunnen zetten is iets anders dan een advies op maat van een marketing specialist die weet hoe Facebook werkt.  Kies je voor de Aldi of voor de ambachtelijke bakker? Het is allebei te eten maar er zit wel degelijk een flink kwaliteitsverschil in.

De prijzen (en de behaalde resultaten) zullen uiteraard verschillen naar gelang de kennis en ervaring van degene die de werkzaamheden voor je uitvoert. Voor een virtueel assistent betaal je 50 Euro per uur en voor een marketingspecialist ben je misschien € 100 per uur kwijt. Laten we er van uitgaan een persoon minimaal 1 uur per week besteed aan jouw campagne, dan ben je per maand (4 uur) tussen 200 Euro en 400 Euro kwijt, exclusief de kosten van het adverteren zelf. 

Voor wie is het uitbesteden van Facebook marketing zinvol?

De kosten voor het uitbesteden van Facebook Ads zijn afhankelijk van de fase waarin je bedrijf zit en wat je ambities zijn. Uitbesteden is naar mijn idee eigenlijk alleen zinvol als je doorlopend wilt adverteren op basis van een gedegen Facebook marketing strategie en als je de volgende zaken voor elkaar hebt

  • Je beseft dat Facebook adverteren een lange termijn strategie eist om succesvol te zijn (naamsbekendheid opbouwen, relatie opbouwen, vertrouwen winnen) en niet geschikt is om meteen omzet te genereren.
  •  Je hebt een bewezen propositie. Dat houdt in dat je weet wie je ideale klant is en waar je met je bedrijf voor staat. Je realiseert al omzet uit jouw producten en diensten en je wil verder opschalen. 
  • Je hebt voldoende budget ter beschikking om mee te adverteren.

Wat kunnen we voor je doen?

We hebben veel ervaring met Facebook marketing. Zo hebben we succesvol leads gegenereerd met een  Facebookcampagne voor de verkoop van vouwboten. 

Het volledig uitbesteden van Facebookmarketing is pas zinvol pas zinvol als je over een ruim advertentiebudget beschikt  (minimaal 1000 Euro per maand) en je bereid bent voor een langere periode te adverteren. Als dit voor jou nog niet het geval is adviseer ik je te investeren in het aanscherpen van jouw propositie en jouw online marketing strategie

Als je wil weten wat dat voor jouw bedrijf betekent, vul dan dit formulier in of mail info@marktvizier.nl. neem dan zo snel mogelijk contact met je op.