fbpx
+31644440065 info@marktvizier.nl

Verbeter de resultaten van jouw Facebook marketing

Heb jij een Facebook marketing plan?

Heb je een (zakelijke) Facebookpagina? Doe je veel aan Facebook marketing en ben je tevreden over de resultaten? Je bent actief op Facebook, je post regelmatig berichten wat levert dat  voor je op? Krijg je veel likes? Wordt er gereageerd op je berichten en worden ze gedeeld?  En hoeveel klanten klikken door naar een landingspagina naar aanleiding van je Facebook berichten? Of zouden dat er veel meer mogen zijn? Als je nog niet tevreden bent over de resultaten van jouw Facebook marketing dan kun je eens kijken wat de oorzaken zijn en hoe dat beter kan. Bekijk hier de mogelijkheden voor een Facebook campagne

Organisch bereik van Facebook daalt

Het organisch bereik is het totale aantal unieke personen aan wie je bericht (gratis) wordt weergegeven. Volgens Facebook daalt het bereik van berichten doordat er steeds meer content wordt geproduceerd. Want steeds meer mensen en bedrijven willen met hun bericht op jouw tijdlijn komen.  Als je een bericht plaatst op jouw Facebookpagina  dan ‘concurreert’ dat met de gewone berichten op de tijdlijn van jouw fans.  Dus met de berichten die mensen erg interessant vinden, zoals de nieuwe relatie van een oude klasgenoot of de geboorte van een kind bij een kennis van je.  Facebook wil vooral de berichten plaatsen die de gebruikers waarderen. Daarom bepaalt Facebook aan de hand van een algoritme wat zij aan iemand tonen en wat niet. Een ‘gratis’ post op via je Facebookpagina bereikt maar 6% van je fans. Dat is niet veel. En dan hebben we dus al een belangrijke oorzaak te pakken van het tegenvallende resultaat van jouw inspanningen op Facebook.  

Hoe interessant zijn jouw Facebook berichten?

Het gaat er niet zozeer om hoe vaak je iets plaatst, maar wat je plaatst. Vergeet niet dat Facebook bij uitstek een medium dat sociaal is en dus niet bedoeld om alleen maar commerciële boodschappen te zenden. Als je vooral reclameboodschappen plaatst dan krijg je weinig reactie.  Wat wel werkt is het delen van waardevolle informatie, waar je publiek de interactie mee aan gaat en aanspoort om een bepaalde actie te ondernemen. Stel jezelf daarom bij het plaatsten van berichten op je Facebookpagina eerst de volgende vraag: Zou mijn vriend(in) dit bericht interessant genoeg vinden om het een ‘vind ik leuk’ te geven, op te reageren of te delen?

De oplossing: een Facebook marketing plan

Iedereen kan online gratis Facebook Webinars volgen om Facebook marketing te leren en zelf campagnes online te zetten. Het kost veel tijd, maar als je het leuk vindt en als je tevreden bent met de resultaten die je boekt dan is dat prima. Maar als online marketingspecialist stel ik mijn doelen hoger. Een goed Facebook marketing plan moet je online imago ondersteunen en leiden tot meer bezoekers op je website en meer leads. 

Ik help je om jouw doelgroep op Facebook te vinden en deze aan te spreken.  Samen stellen we een goede Facebookcampagne op die er voor gaat zorgen dat je meer meer bezoekers op je website krijgt en meer leads. Het werkte al voor de vouwboten van Porta-Bote en ook  consultants kunnen zo leads genereren.

Als je wil weten wat dat voor jouw bedrijf betekent, vul dan dit formulier in of mail info@marktvizier.nl. neem dan zo snel mogelijk contact met je op.